Wysłany: 2010-07-25, 16:10 Witam problem nie wiem jak go rozwiazac ...
Witam mam taki bardzo dziwny problem i nie wiem czy to wina psychiki czy poprostu mi to nie idzie ,a wiec tak mam dobre prowadzenie pilki i umiem pare trudnych trickow taki jak hocus pocus i dookola swiata a nie moge zrobic srednio 30 zonglerek moj rekord to 60 wiec pytam sie was czy to wina psychyki czy poprostu nie umiem tego prosze was o odpowiedz. Bardzo . Z gory dzieki
Dołączył: 07 Cze 2009 Posty: 270 Otrzymał 6 bramek Skąd: Z całej Polski :D
Wysłany: 2010-08-03, 18:51
Jestem prawie w 100% pewny, że to nie problem psychiki. Jeśli dopiero niedawno zacząłeś robić żonglerki, to nie myśl że od razu będziesz robić po 200 kapek. To wymaga czasu... Triki możesz wykonywać perfekcyjnie, lecz żonglowanie wymaga ćwiczeń. Być może zbyt mało koncentrujesz się na piłce, i dlatego robisz ich tak mało. Po prostu musisz koncentrować się tylko na piłce. Ważne jest także dobre ułożenie stopy, mi np. najlepiej kapkuje się śródstopiem. Najlepiej żongluj codziennie co najmniej 10 minut, po jakimś czasie zauważysz efekty.
Pozdrawiam.
Zongluje nawet wiecej niz 10 min dziennie staram sie robic 500 zonglerek dziennie i grac w pilke jeszcze na poworku wiec mysle chyba ze to z uplywem czas u poprawi technike
Dołączył: 07 Cze 2009 Posty: 270 Otrzymał 6 bramek Skąd: Z całej Polski :D
Wysłany: 2010-08-04, 17:47
Tak jak sam mówisz, z czasem to przyjdzie... Potrzeba czasu, aby coś osiągnąć. Pamiętaj także, że podczas kapkowania musisz się koncentrować tylko i wyłącznie na piłce. Najlepiej podbijaj piłkę na niską wysokość i staraj się żonglować dwiema nogami, tylko najpierw popraw tę słabszą nogę.
Ja swoj trenign sam sobie ulozylem ,a wyglada on tak :
Rano 100 Brzuszkow + rosciaganie + 20 Pompek
Potem 500 zonglerek + czasem gra w pilke na poworku
I tak codziennie
Jesli ktos ma jakis lepszy pomysl na inny trening to prosze pisac
A tak pozatym jestem Obonca i mam 14 Lat