Witam. Mam 13 lat, gram w Radomiaku Radom na pozycji prawego obrońcy. Jak na swój wiek moje warunki fizyczne sa bardzo dużo, a mianowicie +180 cm i 75 kg . Według licznika, moja waga jest w normie. Ale jednak mam tzw" brzuszek", mam pytanie co robić, aby go zrzucic, żebym nie miał:) I aby zyskac na szybkości bo technike mam bajeczną, gra głowa też, wszystko OK tylko szybkośc, na dodatek jak graliśmy mecz, z Legią w Mazowieckiej lidze Juniorow, ich trener spytał ile ważę, to odpowiedziałem , że 75,a on na to, że mu zaimponowałem gra, ale jak bede ważył 65/68 to postara się rozmawiać o mojej przpeorwadzce do Warszawy, kolega klubowy nie dawno sie tam przeprowadził.
więc moje pytanie, co robić by stracic brzuch i jakie cwiczenia polecacie na poprawe szybkości.
Dołączył: 07 Cze 2009 Posty: 268 Otrzymał 6 bramek Skąd: Z całej Polski :D
Wysłany: 2010-07-13, 16:42
Jeśli chodzi o brzuch, to chyba najlepsze są ćwiczenia aerobowe. Oczywiście bez małej diety się nie obędzie. Powinieneś przede wszystkim unikać słodyczy i czerwonego mięsa.
A co do poprawy szybkości to najlepsze efekty daje bieganie. Przydało by się też wzmocnić mięśnie brzucha, tutaj polecam robić brzuszki i skłony.
Prócz tego polecam także robienie przysiadów, jazdę na rowerze i wchodzenie po schodach ( Te ćwiczenie znacznie rozwijają mięśnie nóg ).
Dołączył: 28 Maj 2007 Posty: 1706 Otrzymał 5 bramek Skąd: Toporów
Wysłany: 2010-07-13, 22:01
Cytat:
Jeśli chodzi o brzuch, to chyba najlepsze są ćwiczenia aerobowe. Oczywiście bez małej diety się nie obędzie. Powinieneś przede wszystkim unikać słodyczy i czerwonego mięsa.
Biegać, biegać i jeździć na rowerze. To powinno pomóc. Nie polecałbym żadnych ćwiczeń na siłce, bo jesteś za młody, ale aeroby możesz sobie robić.
_________________ inseparably connected with football
Dołączył: 07 Cze 2009 Posty: 268 Otrzymał 6 bramek Skąd: Z całej Polski :D
Wysłany: 2010-07-15, 12:55
Kolega wyżej podał ci bardzo dobre ćwiczenia aerobowe na zrzucenie zbędnego tłuszczu i wyrzeźbienie mięśni brzucha. Jeśli będziesz wszystkie ćwiczenia wykonywał systematycznie, to już po tygodniu będziesz widział znaczącą różnice.