Jak to jest w duzych klubach typu lech poznan czy legia, ze np. ktos w wieku 16,17 lat przychodzi do nich, robia mu testy i juz jest w klubie?Czy to bardziej skomplikowane?
mi sie wydaje ze musisz sie niezle wykazac oprocz tego testy medyczne i jesli wszystko jest ok i stwierdza ze jestes dobry to jestes w druzynie ale ja sie nie znam tak mi sie wydaje
Z tego co się orientuje, to najlepiej pojechać z jakimś managerem na testy do określonego klubu. Zarejestruj się na pilkacv.pl i spróbuj, może Ci się uda;) Ostatnio czytałem o chłopaku, który mógł się pokazać w Polonii Warszaw i w Legii właśnie dzięki PilkaCV. Albo drugi, który gra obecnie w Polonii Bytom właśnie z tego portalu. Wydaje mi się, że warto spróbować:) Pozdro;)
Zapamiętam tą stronę i może kiedyś ją wykorzystam
Ale mam pytanie, na tej stronie można się zarejestrować dopiero od 16 roku życia ,
i czy rejestracja jest darmowa
A co do testów. Wiele zależy od rodzaju testu jaki będzie się przechodziło.
Jeżeli pojedziesz na wcześniej ustalone testy dla wszystkich to będzie wybrana określona liczba osób, która zaprezentowała się najlepiej.
Rodzaj testu zależy od klubu. Na pewno są testy szybkościowe i kondycyjne.
Jeżeli zaś jedziesz na trening danej drużyny, żeby się pokazac to wiele zależy od trenera. Wtedy już on Cię oceni względem drużyny a nie na tle innych chętnych.