FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RegulaminRegulamin RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  RangiRangi

Poprzedni temat :: Następny temat
Bronic sie czy atakowac??
Autor Wiadomość
Criss 
Junior

Wysłany: 2008-09-24, 20:53   Bronic sie czy atakowac??

Witam mam 14 lat i aktualnie gram w klubie MKS Zantka Chorzow. W tym temacie chcialbym sie was o cos zapytac :lol: .

A wiec dzisiaj gralismy z ruchem chorzow (narazie najlepsza druzyna z calej naszej ligi) i nasze zalozenia byly takei aby sie tylko bronic i nei stracic wiecej niz 5 bramek poniewaz bylo wiadome ze duzo ich stracimy bo tworzymy zespol (z rocznikiem mlodszym) dopiero od 1 miesiaca a oni trenuja juz 8 lat :!: :!:
co sie jednak okazalo wygralismy z nimi 1;0 przypadkiem bo przypadkiem (bramka strzelona z lini koncowej boiska, pilka przeleciala miedzy slupkiem a bramkarzem :mrgreen: ) alebramka.

Moim pytaniem jest czy w nastepnym meczu tez powinnismy sie caly mecz bronic i moze znowu bedzie jakas przypadkowa bramka czy raczej sprobowac swoich sil atakujac :?: :?:

Ostatnio zmieniony przez Criss 2008-09-24, 20:54, w całości zmieniany 1 raz  
Podaruj gola autorowi tego posta

kryskow 
Podawacz piłek

Wysłany: 2008-09-24, 21:02   

"Najlępszą obroną jest atak" - jak mówi piłkarskie powiedzenie. Nasz trener sądzi, że broniąc się, nie wygra się meczu, dlatego gramy ofensywnie (taktyka 1-4-3-1-2). Póki co przynosi to należny efekt ( 7 meczy, 14 punktów, bilans bramowy 22-12) 4 zwycięstwa, 2 remisy i jedna porażka. Jesteśmy beniaminkiem w Lidze Okręgowej mimo to zajmujemy 4/16 miejsce. ;)

Wydaje mi się, że powinniście zagrać ofensywnie, jeżeli drużyna jest doświadczona wygrają, ale jeżeli to młodzi, nieograni zawodnicy ulegną presji i popełną błędy.

"płacz na treningach, smiej sie podczas walki"

Pomogłem? Strzel gola!
Ostatnio zmieniony przez kryskow 2008-09-24, 21:03, w całości zmieniany 1 raz  

patolix 
Gwiazda

Otrzymał 6 bramek
Wysłany: 2008-09-25, 19:49   

Moim zdaniem to najlepiej(jeśli gra się z mocniejszą drużyną) się bronić. A potem wyjść z szybką kontrą i zagrozić bramce przeciwnika.

by Kuba

kryskow 
Podawacz piłek

Wysłany: 2008-09-25, 20:30   

Jeżeli drużna przeciwnika dobrze atakuje to nie będzieci mieli wielu okazji do kontrataku ;)

"płacz na treningach, smiej sie podczas walki"

Pomogłem? Strzel gola!

Fanatyk 
Trampkarz

Wysłany: 2008-09-27, 12:20   

Z pewnością nie można grając z mocniejszą drużyną ustawić się ofensywnie bo z reguły koniczy to się wysokom porażkom . Nie wypada też bronić sie w 11 i wybijać bez myślnie piłki bo to jest bez sensu .

Według mnie grając z mocniejszą drużyną należy szanować piłke i oddawać strzały z dystansu . Nie należy kombinować . Polecam ustawienie 1 4 2 3 1 .

tomsonixonix 
Podawacz piłek

Wysłany: 2008-09-29, 02:38   

Atak pozycyjny i utrzymanie się jak najdłużej przy piłce, ale wiadomo że to bardzo łatwe jest tyko na papierze.

maciej-mistrz 
Trampkarz

Wysłany: 2008-10-18, 21:16   

W następnym meczu powinniście zagrać defensywnie np. 4-2-3-1 i liczyć na kontry.
Takie jest moje zdanie ;)

kociu111 
Podawacz piłek

Wysłany: 2008-10-21, 09:37   

Moim zdaniem wszyscy bronić i wszyscy atakować .Ja zawsze stawiam na system 4-4-2

patolix 
Gwiazda

Otrzymał 6 bramek
Wysłany: 2008-10-21, 16:48   

kociu111: trochę desperacki 'futbol totalny'. Tak się gra jeśli się chce bardzo strzelić gola. I tak trzeba jeszcze umieć grać.
Tak mogą grać drużyny równe sobie.
Bo jeśli wszyscy atakują to są narażeni na szybkie kontry rywali.
A jeśli się wszyscy bronią to nie zagrozisz bramce rywala.

by Kuba

mcgregor6 
Podawacz piłek

Wysłany: 2008-11-27, 18:02   

Z silniejszym przeciwnikiem nigdy nie możesz grać w otwarte karty! Cofnijcie się, łapcie ich na kryciu dopiero od połowy, kryjcie szczelnie, nie dawajcie okazji do strzałów, Twardo w obronie! Dwie rzeczy które musicie mieć wypracowane do perfekcji: Stałe fragmenty gry i skuteczność, musicie być skuteczni w ataku ponieważ przy takim stylu gry możecie mieć jedną, dwie sytuacje bramkowe musicie je wykorzystywać. Do tego trochę strzałów z dystansu.
Ostatnio zmieniony przez mcgregor6 2008-11-27, 20:51, w całości zmieniany 1 raz  

Dashing Rhouds 
Trampkarz

Wysłany: 2010-07-27, 19:50   

Z silniejszym przeciwnikiem nie można grać ofensywnie brońcie się i czekajcie na błąd rywala.Jedna pomyłka może zmienić losy meczu.

L.Messi 
Zawodowiec

Otrzymał 6 bramek
Wysłany: 2010-07-27, 20:35   

Zgadzam się. W meczu z lepszym przeciwnikiem trzeba postawić głównie na defensywę. Nie można ryzykować. W końcu lepiej wywieźć remis niż przegraną. Nie ma to jak wybijanie piłek na aut :D

wiesman 
Podawacz piłek

Wysłany: 2010-08-09, 12:18   

Mi się wydaje , że powinniscie zagrac tak jak graliscie zawsze ,ale z pełna motywacja.Jak sam napisal graja ze soba od roku ,wiec doswiadczenie macie male icofniecie sie moze dac jeszcze gorsze skutki niz granie ofensywne

szymon27 
Junior

Otrzymał 1 bramek
Wysłany: 2010-08-16, 22:35   

Moim zdaniem powinniście zagrać tak jak trener kazał i spróbować nieraz swoich szans tak jak w pierwszym meczu :)

Odpowiedz do tematu