Wysłany: 2009-08-28, 11:21 Faworyci Champions League 2009/2010
W ubiegłym sezonie mieliśmy podobny temat to czemu i w tym nie porozmawiać o faworytach?
Tak więc rozgrywki Ligi Mistrzów w nadchodzącym sezonie zapowiadają się nam bardzo ciekawie. Czy Barcelonie uda się utrzymać mistrzowską formę? Czy Manchester United zdoła odzyskać stracone trofeum? Jak sprawi się Arsenal który na początku tego sezonu gra wyśmienicie. Dużą niezspodzianke w nadchodzącej edycji CL może sprawić VfL Wolfsburg trafili do grupy razem z United, ale pozostałe drużyny z grupy nie powinny sprawić Niemcom żadnego problemu. A co wy sądzicie o faworytach zbliżającej się edycji LM?
Wysłany: 2009-11-22, 21:09
Głos leci na Man Utd . Cieżko im będzie ale 1/2 bardzo realna jeżeli nie będą kaleczyć . Barcelonie ciężko będzie obronić tytuł , dużo presji no i większość drużyn gdy broni puchar gra tylko o zwycięstwo nie ważne w jakim stylu .
Wysłany: 2010-01-09, 14:44
Ja stawiam na Real lub Manchester United. Pewnie zastanawiacie się czemu nie Barca?
Nie możliwe jest zdobycie dwóch tytułów z rzędu. Jest jakaś magiczna granica, której przejść się nie da. Kiedyś Ac Milan zdobył 2 razy z rzędy, ale po reformie w 1992 nikt tego nie dokonał i nie wierze, żeby zrobiła to Barcelona, którą wystarczy po prostu skutecznie zatrzymać tak jak to zrobiła Chelsea (gówniany sędzie Overebo) zrobił swoje i dlatego przeszli dalej. Niektórzy będą zaraz dogryzać i mówić rzeczy typu "Gdyby nie błąd Bruno Alvesa to Manchester też by odpadł" OK, ale odpadłby ze względów czysto piłkarskich, a nie jakiś sędziowskich pomyłek czy też dlatego że lubiał on bardziej inną drużynę.
AC Milan- liczyłem też na nich po ładnej walce z Realem, jednak gdy dowiedziałem się, że wpadli na Manchester United, wydałem na nich wyrok. United będą zaporą nie do przejścia.
Diabły chcą w jakiś sposób odgryźć się i ponownie sięgnąć po tytuł. Wprawdzie ten duch Old Trafford w lidze mistrzów odszedł (United nie przegrali w LM na własnym stadionie bodajże już od 3 lat. Dopiero porażka 0-1 z Bestikasem to zmieniła, ale grał rezerwowy team) to dalej ten duch jest w zawodnikach. Myślę, że 1/2 dla tej drużyny jest pewna.
A Real ma super skład: Raul, Ronaldo, Kaka, Xabi, Benzema, Albiol, Casillas, Ramos i kilku innych wyśmienitych piłkarzy, to czasami coś tam nie gra(patrz: np. porażka 0-4 z trzecioligowym Alcaron), choć mają równie genialnego trenera potrzebny jest im czas. W następnym sezonie będą już seryjnie wygrywać mecze.
A Real ma super skład: Raul, Ronaldo, Kaka, Xabi, Benzema, Albiol, Casillas, Ramos i kilku innych wyśmienitych piłkarzy, to czasami coś tam nie gra(patrz: np. porażka 0-4 z trzecioligowym Alcaron), choć mają równie genialnego trenera potrzebny jest im czas. W następnym sezonie będą już seryjnie wygrywać mecze.
zgadzam się, potrzebują jeszcze troszkę czasu. Na razie to wszystko nie funckcjonuje idealnie, ale z miesiąca na miesiąc powinno być, na co liczę, co raz lepiej.
Faworyci, cóż, Liga Mistrzów jest nieprzewidywalna, może ją wygrać Real lub MU co raczej niespodzianką by nie było, ale równie dobrze sensację może sprawić Bordeaux, które jako jedyne nie przegrało meczu w fazie grupowej, i jak dla mnie może okazać się czarnym koniem rozgrywek, pamiętamy 2004r. kiedy to w finale grało Porto i Monaco, kto przed sezonem na nich stawiał?
Chciałbym żeby to Real w końcu wygrał Ligę Mistrzów, ale będzie dobrze jak przełamię niemoc i awansuje do 1/4 finału ;pp
Dołączył: 07 Cze 2009 Posty: 270 Otrzymał 6 bramek Skąd: Z całej Polski :D
Wysłany: 2010-01-11, 17:27
Ja stawiam na Barce.
Barca jest bardzo dobrze zgranym zespołem, a pozatym w zespole nie brakuje światowej klasy piłkarzy.
Sądzę,że piłkarze tacy jak Messi czy Xavi będą gotowi (tak jak w tamtym sezonie) poprowadzić Dumę Katalonii do zwycięstwa w Lidze Mistrzów.
A pozatym do zespołu doszedł Zlatan Ibrahimowić, który już teraz stanowi o sile zespołu.
Mój głosik leci na Barce, ponieważ ma wielu świetnych piłkarzy i najbardziej zgraną drużynę. Dlaczego nie inni:
Manchester United - klub ma ogromne problemy finansowe i zamierza sprzedać kilku czołowych piłkarzy w tym Rooney'a ,który po odejściu Ronaldo i bardzo ważną postacią w Manchesterze.
Real Madryt - Świetni piłkarze,ale mało zgrani i jak to mówią "Nazwiska nie grają". Być może w przyszłym roku ale raczej nie teraz.
Inter Mediolan - Rządzą na krajowym podwórku, ale w Champions League nic im nie wychodzi, może w tym roku w końcu coś ugrają.
Szanse mają jeszcze inne drużyny jak Chelsea, Arsenal czy Wolfsburg, ale ja stawiam na klub ze stolicy Katalonii.
Dołączył: 02 Mar 2010 Posty: 173 Otrzymał 2 bramek Skąd: Opolskie ;)
Wysłany: 2010-03-03, 06:36
wg mnie szanse na zwycięstwo w LM wyglądają tak:
Barca - 35% - świetna drużyna która potrafi zaprezentować swoje walory na boisku, jednak kto wie czy w ubieglym sezonie bylaby w finale gdyby nie kochany pan sędzie Ovrebo. Zależy jak potoczy się droga Barcy do finału. Jednak ich szanse są największe.
Chelsea - 30% - bardzo dobra drużyna która świetnie się spisuje w rozgrywkach ligowych. Wszystko jest pieknie dopóki nie ma kryzysu. Sądze że Chelsea również ma duże szanse na zwycięstwo w LM ponieważ juz od X sezonów są bardzo blisko tego trofea a zawsze zabraknie troche szczescia.
ManU - 25% - ManU jak ManU jak zwykle czołowe miejsca w EPL jak i w LM. Bardzo dobra drużyna która niestety czasami lekceważy rywala i często się zawodzi po meczu. Jednak sądze że w tym sezonie jest tak mocna obsada LM że ManU może dosyć szybko pozegnac sie z tymi rozgrywkami.
Real - 20% - Real ma chyba największą chrapkę na trofeum LM. Jak wiemy od 3-4 sezonów żegnają się z tymi rozgrywkami już w 1/8 , góra 1/4 finału. Kosmiczne transfery, mega atak, Cris no i dziurawa obrona. Sądzę że Real to znowu max. 1/4
Milan - 10% - Rossonieri zdobyli Puchar Europy już 7 razy ! No zapewne znowu chcieliby go zdobyc. Jednak droga do finału stała się cięzka juz na samym początku. Natychmiast na 1/8 finału trafili na ManU. No i na dodatek porażka 2-3 na własnym stadionie. A więc jadę do Teatru Marzeń wypełnić b. trudną misję. Stąd tylko 10 %
Dołączył: 30 Lip 2008 Posty: 591 Otrzymał 15 bramek Skąd: z kątowni.
Wysłany: 2010-03-03, 15:53
guti94 napisał/a:
Jak wiemy od 3-4 sezonów żegnają się z tymi rozgrywkami już w 1/8 , góra 1/4 finału. Kosmiczne transfery, mega atak, Cris no i dziurawa obrona. Sądzę że Real to znowu max. 1/4
3-4? ;] Jeżeli już się zdecydowałeś na statystyki, to mogłeś je podać dokładnie...
Uświadomię Cię - Real odpadł w 1/8 finału w sezonie 2004/2005, z Juventusem. Następnie kolejno w tej fazie rozgrywek eliminował ich Arsenal, Bayern, Roma i Liverpool. Więc dokładniej od pięciu sezonów. Poprzednio, w sezonie 03/04 Real odpadł z Juventusem w półfinale rozgrywek, a rok wcześniej z Monaco w 1/4 - natomiast w 2002 roku sięgnęli po trofeum.
Co do tej dziurawej obrony... Powiedz mi, na jakim przykładzie to stwierdzasz? Real ma obecnie tylko 18 straconych bramek - jest to drugi rezultat w całej(!) Europie. Lepsza jest tylko Barcelona, która ma ledwie dwie bramki mniej. Nadal uważasz, że ta obrona jest tak słaba? Przykro mi, że jesteś kolejną osobą, która kieruje się stereotypami i tym, co mówią neo-kidy czytające BSport. Może na papierze wielkie nazwiska nie figurują w defensywie Realu, ale spisuje się ona nadzwyczaj dobrze, przynajmniej w tym sezonie.
Cytat:
Zlepienie skłądu z samych gwiazd od razu nie przyniesie efektów ;P Oni potrzebują zgrania więc sądze że Real bedzie b.dobry w next sezonie ;P
Napisałeś to samo wyżej, po co się powtarzasz? Chcesz mu pokazać, że jego zdanie jest złe i ble? Że tylko Twoje się liczy? ;]
"Z samych gwiazd" - więc uważasz, że w Realu są tylko i wyłącznie gwiazdy? Że nie ma ludzi od 'czarnej' roboty? W takim razie jakim mianem określisz Lassa, Momo, Xabiego?
Jak nazwiesz Albiola, Granero, Higuaina, Marcelo, Gago, Garaya, Arbeloę czy Drenthego?
Pamiętaj, że Real to nie tylko nazwiska na miarę Ronaldo, Benzemy, Kaki i Casillasa, tam jest jednak kilku zawodników więcej, ale lepiej napisać, że kupiona zlepka gwiazd nie gra, prawda?
Dołączył: 17 Lip 2008 Posty: 313 Otrzymał 1 bramek Skąd: się wziąłem, mamo?
Wysłany: 2010-03-03, 17:40
olek11 napisał/a:
Poprzednio, w sezonie 03/04 Real odpadł z Juventusem w półfinale rozgrywek, a rok wcześniej z Monaco w 1/4 - natomiast w 2002 roku sięgnęli po trofeum.
Z Juventusem odpadł w 02/03. A z Monaco w 03/04.
Wiesz co olek?
olek11 napisał/a:
Jeżeli już się zdecydowałeś na statystyki, to mogłeś je podać dokładnie...
;]
_________________ Nie patrz wielce w przeszłość, która przeminęła i nie zawracaj sobie głowy przyszłością, która nie nadeszła. Żyj teraźniejszością i spraw by była warta wspomnień